Tšehhi president: IMFi tuleb muuta või see laiali saata

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi euroskeptikust riigipea Vaclav Klaus
Tšehhi euroskeptikust riigipea Vaclav Klaus Foto: AFP / Scanpix

Tšehhi president Vaclav Klaus ütles, et Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) tuleb võimalikult kiiresti kas oluliselt ümber korraldada või laiali saata.


«Kelle ees ja kuidas üldse saab IMF vastutada oma tegevuse eest? Ja kui selle ettepanekud või meetmed osutuvad ekslikuks... kes seisab silmitsi tagajärgedega? Kindlasti mitte IMF,» rääkis Klaus Prahas konverentsil esinedes.

President arvutas G20 riikide mullust otsust suurendada IMFi rolli üleilmse majanduskriisiga toimetulekul, vahendas EUbusiness. Klausi sõnul oli see otsus «veel üks eksliku ja ohtliku üleilmse valitsuse mõtteviisi ilming, mis, minu suureks kahetsuseks, on saanud tänapäeval üha rohkem toetust intellektuaalsetes ja poliitilistes ringkondades.»

Euroskeptikust Tšehhi president arvustas ka taaskord Euroopa ühisraha. «Minu veendumus on, et Euroopa ühisraha, euro, elab üle praeguse tõsise kriisi. Selle pikaajaline kriis aga jätkub ning me maksame väga kõrget hinda selle eksperimendi jätkumise eest,» rääkis Klaus.

«Ühisraha ja ühe vahetuskursi loomine 16-le paljuski erinevale majandusele ei olnud mõistlik lahendus,» lisas ta, hoiatades ka, et Euroopa seisab silmitsi pikaajalise loiu majanduskasvuga, kui mitte seisakuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles