Britid kulutavad tänavu veebipoodides jõuluostudeks enam raha kui mullu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikaubanduse poolest pole Jõuluvanal aastalõpul tööpuudust karta
Veebikaubanduse poolest pole Jõuluvanal aastalõpul tööpuudust karta Foto: SCANPIX

Tarbimise kasvu lubab oodata Suurbritannias veebimüüki iseloomustav indeks IMRG, mis on praegu võrreldes eelmise aastaga kenasti plussis.

Veebijõuluostude peale prognoositakse kuluvat tänavu kokku 6,4 miljardit naela, mis on 16% rohkem, kui eelmisel aastal, kirjutab newmediaage.co.uk.

Septembris näitas IMRG indeks võrreldes eelmise aasta septembriga veebimüügi suurenemist koguni 24% võrra.

Põhjuseks võib olla, et inimesed on hakanud tegema jõulukulutusi ja ostma talveriideid varem kui tavaliselt, leiavad eksperdid. Varasem ostmine võimaldab inimestel ajaliselt hajutada väljaminekuid.

Veebikaubanduse eksperdi Chris Websteri sõnul peaksid samal ajal vähenema need jõulukulutused, mida inimesed teevad tavapoodides. «Läbimüügi tõus veebis tuleb peatänavate poodide läbimüügi languse arvelt,» ütles Webster.

Teine ekspert Bruce Fair leiab, et septembrikuine veebimüügi tõus võib indikeerida, et jõulude osturallis võivad veebikeskkonnad saada «peatänavate kaubamajadele kriitiliseks konkurendiks.»

Kuu aega tagasi avaldas moneysupermarket.com prognoosi, mille järgi kulutavad briti tarbijad tänavustel jõuludel kokku 9,3 miljardit naela. Mullu oli see summa 11,6 miljardit naela.

Võib arvata, et viimased numbrid arvestavad neid kulutusi (kaasaarvatud veebipoodides - T.L.), mis tehakse jõuludele lähedasel ajaperioodil, samal ajal kui veebis jõuluostudele kuluvat summat hakatakse mõõtma mitu kuud enne jõule.

Ja veel üks numbrivõrdlus, mis iseloomustab trende veebikaubanduses. Prognoosi järgi kulutavad britid tänavu veebipoodides kauba ostmisel 57,8 miljardit naela. Eelmisel aastal oli selleks summaks 49,8 miljardit naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles