Linnamäe Up Invest ostis Läti uudisteagentuuri LETA

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Linnamäe.
Margus Linnamäe. Foto: Margus Ansu

Uudisteagentuuri Baltic News Service (BNS) omanik UP Invest OÜ on omandanud Läti suurima uudisteagentuuri LETA.

«UP Investil on Balti meediaturu osas pikaajaline vaade. See tehing on oluline samm selles strateegias,» ütles UP Investi juhatuse liige Sven Nuutmann. Nii BNS-i kui LETA kaubamärgid jäävad jätkuvalt Lätis kasutusele, lisas ta.

Investeeringud ja kindlam positsioon aitavad jätkata uudiste- ja infotarbijatele suunatud teenuste arendamist Eestis, Lätis ja Leedus. Olemasolevad LETA teenused Lätis säilivad. LETA jääb eraldiseisvaks teistest UP Investiga seotud Läti meediaettevõtetest.

«LETA kliendid võivad olla kindlad välja kujunenud kvaliteedistandardis. See on väga hea, et LETA sai rahvusvahelise haardega investori, kes tagab pikaajalised investeeringud uudiste ja meediamonitooringu teenustesse,» ütles LETA juhataja Una Klapkalne.

LETA nõukogu esimees Mārtiņš Barkāns ütles: «18 aasta jooksul alates LETA erastamisest ja agentuuri tegevuse uuest algusest on meil õnnestunud taastada LETA ajalooline staatus ja teha sellest professionaalne infoteenuste pakkuja Läti meediale, valitsusasutustele ja juhtivatele ettevõtetele. Oleme oma eesmärgid saavutanud ja tähtis periood periood meie tegevuses on jõudnud lõpule. Oleme õnnelikud saavutatu üle ja täname LETA meeskonda, kliente ja koostööpartnereid.»

LETA senised omanikud jätkavad äritegevust Lätis, sealhulgas meediasektoris, andes välja ajakirja Kapitāls ja korraldades seminare ja konverentse kaubamärgi BIG EVENT all.

Pooled on leppinud kokku, et tehingu hinda ei avaldata. Tehingu peab kiitma heaks ka Läti konkurentsiamet.

LETA on asutatud 1992. aastal, kuid uudisteagentuuri ajalugu sai alguse 1919. aastal. 2014 oli LETA-l 158 töötajat, käive oli 3 087 968 ja puhaskasum 9714 eurot.

UP Invest on Margus Linnamäele kuuluv investeerimisettevõte, kes on raha paigutanud meediasse, IT- ja tehnoloogiavaldkonda, jae- ja hulgikaubandusse ning tervishoidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles