EAS on innovatsiooniprojekte toetanud 16,4 miljoni krooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia tekstiilidisaini osakond lõi kaasa innovaatiliste toodete väljatöötamisel
Kunstiakadeemia tekstiilidisaini osakond lõi kaasa innovaatiliste toodete väljatöötamisel Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eesti väikeettevõtted on saanud EASilt innovatsiooniosakuid 262 uuendusprojekti elluviimiseks ja toetuste kogumaht küünib 16,4 miljoni kroonini.

Innovatsioonidivisjoni direktori Ilmar Pralla sõnul on viimase aja trendiks kujunenud see,  mitu ettevõtet taotleb innovatsiooniosakut ühiselt ning püüab koos mõnele probleemile lahenduse leida, teatas EAS.

«Innovatsiooniosak on lihtsaim finantseerimisvõimalus koostöös ülikoolide või teadusasutustega uuenduslike ideede elluviimiseks,» selgitas Pralla.

Näiteks aitas Kunstiakadeemia tekstiilidisaini osakond Kütrik OÜ-l välja töötada teraviljaga täidetud õmblustooteid kurgu- ja kõrvavalu leevendamiseks ning külmetushaiguste ennetamiseks. Tarmeko LPD OÜd aidati aga innovatsiooniosaku abil toolide disainilahenduste väljamõtlemisel.

Väikesed või keskmise suurusega ettevõtjad saavad innovatsiooniosakut kasutada arendustööga seotud teenuste ostmiseks kõrgkoolidelt, patendiametilt, patendiraamatukogult, patendivolinikelt ja akrediteeritud katselaboritelt.

Alates selle aasta jaanuarist saab innovatsiooniosakute toel abi ka rakenduskõrgkoolidelt ja tehnoloogia arenduskeskustelt. Osaku suurus ühe ettevõtte kohta on kuni 50 000 krooni ja see katab kuni 100 protsenti toetatavatest kuludest.

Kui on plaanis kallim arendustöö, saavad kuni viis ettevõtjat esitada ühistaotluse kuni 250 000-kroonise innovatsiooniosaku saamiseks.

Innovatsiooniosakuid kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles