IBM viib töötajad üle Apple´i arvutitele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IBMi logo
IBMi logo Foto: SCANPIX

USA tehnoloogiahiiglane IBM plaanib oma töötajaskonna tarbeks juurde soetada umbes 100 000 ühe oma endise suurima konkurendi Apple´i personaalarvutit, kirjutab Wall Street Journal.

IBMi töötajad kasutavad juba praegu rohkem kui 110 000 Apple´i personaalarvutit, millest umbkaudu pooled on Macbooki tüüpi sülearvutid. Nüüd on hiljutise partnerlepingu raames tekkinud plaan kasvatada Apple´i toodetud tööarvutite arv ettevõttes 200 000ni, mis tähendab, et igal teisel IBMi töötajal oleks laual Apple´i toodetud arvuti.

Aasta tagasi sõlmisid Apple ja IBM partnerlusleppe, mille abil üritatakse Apple´i seadmeid ja platvorme juurutada äriklientide seas koos IBMi suurandmete ja analüüsiekspertiisiga.

IBM, mis oli personaalarvutite algusajast üks suurimaid turuosalisi ning pikka aega Apple´i üks vihaseimaid konkurente, müüs oma PC-äri kümme aastat tagasi Hiina tehnoloogiaettevõttele Lenovo. Peale seda on ettevõte nihutanud oma fookust seadmete ja serverite tootmiselt suurtele äriklientidele erinevate tehnoloogia- ja konsultatsiooniteenuste pakkumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles