Ateena börsil jätkub pangaaktsiate tapatalg

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaindeksid puha punases – ajakirjanikud pildistavad Ateena börsi avanemist börsihoone fuajees.
Aktsiaindeksid puha punases – ajakirjanikud pildistavad Ateena börsi avanemist börsihoone fuajees. Foto: Xinhua / Sipa USA

Esmaspäeval taasavatud Ateena börsil jätkus ka täna pangaaktsiate langus; kolme päevaga on börsil noteeritud pangad kaotanud poole oma väärtusest.

Piraeus Banki ja Alpha Banki aktsiad kukkusid tänasel kauplemispäeval ligi kolmandiku, Eurobank Ergasiase aktsiad kaotasid 15 protsenti oma väärtusest, kirjutab Bloomberg. National Bank of Greece aktsia tõusis 2,3 protsenti, aga kolme päeva kokkuvõttes on see siiski kaotanud ligi poole väärtusest.

Ateena börsiindeks ASE kukkus ennelõunal 1,4 protsenti 651,02 punktini, olles madalaimal tasemel 2012. aasta septembrist alates. Kreeka pangaaktsiate indeks on kukkunud viimase 20 aasta madalaimale tasemele.

Kauplemist on takistanud korduvad peatamised, mida börs rakendab, kui aktsia on kümne minutiga kukkunud üle seitsme protsendi. Samuti peatatakse kauplemine üle 30-protsendise päevase kukkumise korral.

Võrreldes 2007. aastaga on Ateena börsil noteeritud aktsiad kaotanud 88 protsenti oma väärtusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles