SEB: Eestit tabas eluasemete hinnamull

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Eesti juht Allan Parik
SEB Eesti juht Allan Parik Foto: Jaanus Lensment

Eestlased võivad nautida tarbimisbuumi seni, kuni ettevõtjad suudavad üha efektiivsemalt toota, tõsta palka ja ohjeldada tööpuuduse kasvu, leiab SEB juhatuse esimees Allan Parik. Kriisihõngulises maailmas õrnal jääl purjetavad Eesti ettevõtjad seisavad Pariku hinnangul kindlal vundamendil ning on suutnud majanduskeskkonna muutustele seni õigesti reageerida. Sisetarbimine püsib tugev, töötus on väike ning ettevõtjad näitavad nõrkadel välisturgudel head konkurentsivõimet. Vastuoludele Venemaaga pole lähiajal lahendust loota ning seetõttu pole põhjust tehinguid idanaabriga äriplaanidesse sisse kirjutada.

-Mida räägib majanduse seisust asjaolu, et finantsturgudel leidub lausa hiigelkogustes raha, aga investeerimiskõlblikke projekte pole?

See teema on päevakorral juba viimased 12 kuud – investeerimise aktiivsus on hästi madal nii suurtes kui ka väikestes ja keskmistes ettevõtetes. Ainsana võib rahuldavaks pidada töötleva tööstuse investeeringuid, kuid üldiselt on langus tugev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles