Norralased ei soovi LNG terminali enne tähtaega Leedule müüa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu veeldatud gaasi (LNG) terminal Klaipeda sadamas.
Leedu veeldatud gaasi (LNG) terminal Klaipeda sadamas. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Leedu valitsus tahaks kümneks aastaks renditud Klaipeda veeldatud gaasi terminali Norra Hoegh LNG käest ära osta, kuid Norra firma ei ole sõlmitud lepingu tingimuste muutmisest huvitatud.

Seetõttu on valitsusel võimalik gaasiterminal ära osta alles kümneaastase rendilepingu lõppemise järel. Sellekohase otsuse tegemist hakkab valitsus arutama sügisel, kuid selleks tuleb hakata ettevalmistusi tegama juba praegu, ütles Leedu peaministri pressiesindaja Evelina Butkute-Lazdauskiene.

Peaminister Algirdas Butkevicius ütles raadiojaamale LRT, et valitsus tahaks vähendada kulutusi gaasiterminalile. Võimalik oleks gaasiterminali rendilepingut pikendada ka 30 aastani, kuid valitsuse hinnangul aitaks selle ära ostmine säästa umbes 70 miljonit eurot.

Leedu valitsus soovib vähendada gaasiterminali tegevuskulusid, arvestades, et gaasi tarbimine Leedus ja ülejäänud Balti riikides väheneb. Üks võimalusi on tõsta infrastruktuurikulude osakaalu. Arutelud kulude vähendamise otsimise üle jätkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles