Miks maailma ühe prestiižseima ajakirja peatoimetaja väldib Twitterit?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitter
Twitter Foto: SCANPIX

Sellest, mida arvab ajakirja New Yorker Pulitzeriga pärjatud peatoimetaja David Remnick sotsiaalmeediast, kirjutab Business Insider.

Remnick rääkis Business Insiderile, et kuigi ta vahetevahel külastab Twitterit, et näha, mida olulised inimesed tähtsate teemade kohta ütlevad, leiab ta siiski, et nendes keskkondades leidub oht langeda «ajaraiskamise ussiauku».

Samuti ei avalda talle erilist muljet viisid, kuidas mikroblogiplatvormi kasutatakse.

«Ma ei säutsu, peamiselt seetõttu, et olen märganud, et mõned minu alal töötavad inimesed on hakanud lõpuks postitama ainult reklaamivaid säutse, mis on igavad, või siis kirjutatakse mingeid pooleldi läbimõeldud asju, mida saaks paremini kasutada rohkem läbitöötatud tekstide puhul.»

Samas on sotsiaalmeedial tema sõnul potentsiaali olla suurepärane tööriist, kui seda ainult õigesti kasutada.

«Ma kasutan seda mitmetel viisidel, millest ükski ei ole eriti originaalne,» ütles ta. «Näiteks, kui ma teen reportaaži Lähis-Idast, kasutan ma Twitterit, et mõista sündmuste toimumise ajal mõlemat poolt; mitte ainult seda, mida nad ise sotsiaalmeedias ütlevad, vaid ka seda, mida nad loevad või teistele soovitavad.»

«Lisaks on mõningate suurte sündmuste ajal nagu Fergusoni või Tahrir Square'i puhul võimalik saada jooksvatest sündmustest reaalajas suurepärast ja väärtuslikku infot.»

Alates ajast, mil Remnick nimetati New Yorkeri peatoimetajaks, on ajakiri saanud USA National Magazine Awardsi auhinnajagamistel eri kategooriates 150 nominatsiooni ning võitnud neist kokku 37 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles