IMF: lääne saktsioonid võivad Venemaa SKTd vähendada 9 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) avaldas esmaspäeval prognoosi, mille kohaselt võivad Ukraina kriisi tõttu Venemaa suhtes rakendatud lääne sanktsioonid vähendada Venemaa sisemajanduse kogutoodangut (SKT) 9 protsenti, kirjutab Reuters.

Pärast suuremat langust näitab Venemaa majandus stabiliseerumise märke. Kuid madal naftahind on avaldanud survet rubla kursile ja riigieelarvele. Naftatulude vähenemise tõttu tuleb valitsusel jätkata eelarvekulude vähendamist.

IMFi arvestuste kohaselt on otsesed sanktsioonid ja vastusanktsioonid kahandanud Venemaa SKTd 1-1,5 protsendi võrra, kuid järgmisel aastal kärbivad need SKTd kokku 9 protsenti.

Kui enne 2008. aastat kasvas Vene majandus SKT aastas 7 protsenti, siis lähiaastail ei tohiks kasv tõusta üle 1,5 protsendi. Olukorda mõjutavad aeglased struktuurireformid, vähesed investeeringud ja rahvastiku vananemine.

IMF ennustab Venemaale selleks aastaks 3,4-protsendilist majanduslangust ja järgmiseks aastaks 0,2-protsendilist majanduskasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles