Samsung loob ettevõtte tehastes vähki haigestunud töötajatele toetusfondi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi lipud Berliini tehnoloogiamessil
Samsungi lipud Berliini tehnoloogiamessil Foto: SCANPIX

Lõune-Korea suurettevõte Samsung teatas, et loob 100 miljardi woni (86 miljoni USA dollari) suuruse fondi, millest toetatakse ettevõtte tehastes töötamise tagajärjel vähki haigestunud töötajaid ning nende perekondi, kirjutab Reuters.

Ametliku teate kohaselt hakatakse makseid tegema peale ettevõtte enda lepinguliste töötajate ka renditöötajatele, samuti rahastatakse fondi abil uuringuid, millega üritatakse töötajate turvalisust suurendada.

Lõuna-Korea aktivistigrupp Sharps, mis esindab Samsungi vähki haigestunud töötajaid, teatas esmaspäeval, et neile teadaolevalt puudutab probleem vähemalt 200 inimest, kellest 70 on juba tänaseks surnud. Samsungi fondi asutamise teadet aktivistigrupp Reutersile kommenteerida ei soovinud.

Töötajate, nende perede ning mitme erapooletu eksperdi väitel on pikaaegne radioaktiivsete või ohtlike kemikaalidega töötamine põhjustanud paljudel Samsungi töötajatel haigusi, nagu leukeemia ja eri tüüpi lümfisüsteemi kasvajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles