Tata kinkis Harvardile 50 miljonit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tata gruppi kuulub ka autotootja Tata Motors.
Tata gruppi kuulub ka autotootja Tata Motors. Foto: SCANPIX

Harvardi ärikool sai India Tata Groupilt suurima annetuse, mis neile iial piiri tagant on tulnud. Küllap on need 50 miljonit dollarit julgustuseks Indias sündinud dekaanile Nitin Nohriale, kes aasta alguses ametisse astus.


Ratan Tata, kes juhib Tata Sons Ltd nõukogu alates aastast 1991, lõpetas ise 1975. aastal Harvardis tippjuhtimise programmi ning võttis 1995. aastal vastu kooli kõrgeima autasu kui suurepäraseid saavutusi näidanud vilistlane.

«Harvardi ärikooli võib nimetada maailma silmapaistvaimaks ärijuhtimise koolituse keskuseks ning meil on heameel seda missiooni omalt poolt toetada,» ütles Tata.

Annetusega rahastatakse tegevjuhtimise kateedri üliõpilaste õppehoone ja ühiselamu ehitust, mis saab nimeks Tata Hall.

Tata Group on aastal 1868 rajatud konglomeraat, mis omab 28 börsiettevõtet seitsmes erinevas ettevõtlussektoris, turuväärtusega 80 miljardit dollarit.

Samal ajal on Harvardi ülikool teatanud, et loob esimese innovatsiooni- ja ettevõtluslabori, mida hakkab rahastama ja arendama Harvardi ärikool.

Keskuse eesmärgiks on julgustada innovatsiooni ja ettevõtlikkust terves ülikoolis.

Dekaan Nitin Nohria ütles, et laboratoorium üritab koondada ettevõtlikke inimesi mitte üksnes ülikooli piires, vaid ka riiklikul ja rahvusvahelisel tasandil, rakendades interdistsiplinaarset lähenemist elujõuliste äriettevõtete ja ühiskondlike initsiatiivide loomiseks.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles