Miks Amazoni töötajad ei tohi Powerpointi esitlusi kasutada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos
Jeff Bezos Foto: SCANPIX

E-äri hiiglase Amazon asutaja ja tegevjuht Jeff Bezos keelas juba üle kümne aasta tagasi oma töötajatel Powerpointi esitluste kasutamise, kuna ootab neilt pigem sidusalt kirja pandud narratiivseid tekste, kirjutab Business Insider.

Powerpointi presentatsioonide keelamise põhjuseid selgitas Bezos 2004. aastal oma juhtimismeeskonnale saadetud meilis, mille pealkirjaks oli «Nüüdsest on Powerpointi esitlused Steamis (Amazoni juhtide meeskond, lühendus ingliskeelsest senior team'ist, toim) keelatud».

Meili sisus tõi Bezos välja Powerpointi puudused.

«Veidi abi, et mõista, miks (on Powerpoint nüüdsest keelatud – toim). Me soovime tavalise teksti asemel saada hästi struktureeritud narratiivset teksti. Kui keegi loob Wordis lihtsalt punktidest koosneva nimekirja, on see sama halb kui Powerpoint,» selgitas Amazoni juht.

«Neljaleheküljelise memo kirjutamine on keerulisem kui kahekümneleheküljelise Powerpointi esitluse loomine, kuna heale memole omane narratiivne struktuur nõuab sisukamat analüüsi ning arusaamist, mis on oluline ja mis mitte ning kuidas asjad on omavahel seotud. Powerpointi-stiilis esitlused annavad võimaluse ideedest justkui riivamisi üle minna; need ei anna head arusaama sellest, millised ideed on teistest olulisemad ja kuidas ideed on üksteisega seotud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles