Kolm aastat tagasi 631 miljonit dollarit väärt olnud söekaevandus müüdi ühe dollariga

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söekaevandus. Pilt on illustratiivne.
Söekaevandus. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Maailma söehindade järsul kukkumisel on rängad tagajärjed - äsja läks ühe dollariga müügiks veel kolm aastat tagasi 631 miljonile dollarile hinnatud söekaevandus Austraalias, kirjutab Bloomberg.

Nimelt müüsid Brasiilia kaevandusfirma Vale SA ning Jaapani kontsern Sumitomo just selle summa eest Isaac Plainsi kaevanduse Austraalia ettevõttele Stanmore.

2012. aastal käis Sumitomo poole osaluse eest kaevanduses välja 430 miljonit Austraalia dollarit ehk umbes 315 miljonit USA dollarit.

Isaac Plainsis alustati kaevandamist 2006. aastal ning kaevandus suleti mullu söe maailmahinna suure hinnalanguse tõttu.

Selleks, et kaevandus uuesti tegevust saaks alustada, peab ettevõte investeerima sinna umbkaudu 32 miljonit Austraalia dollarit (23 miljonit USA dollarit).

Bloombergi andmetel oli Austraaliast eksporditava söe keskmise kvartalihinna tipp 2011. aastal, mil see ulatus 330 USA dollarini tonnist. Tänavu on vastav näitaja langenud juba 25 protsenti 85,4 dollarile tonnist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles