ERR.ee: valitsus ei jõudnud kütuseaktsiisi ja automaksu osas leppele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus ei jõudnud täna kokkuleppele, kas järgmise aasta riigieelarve aukude katteks kergitada kütuseaktsiisi.
Valitsus ei jõudnud täna kokkuleppele, kas järgmise aasta riigieelarve aukude katteks kergitada kütuseaktsiisi. Foto: Kalev Lilleorg/Autoleht.

Valitsus ei jõudnud täna kokkuleppele, kas järgmise aasta riigieelarve aukude katteks kergitada kütuseaktsiisi või viia sisse autode registreerimismaks.

Tänase valitsuse kabinetiistungi järel kinnitas rahandusminister Ivari Padar, et järgmise aasta eelarve projekti tulud on praktiliselt kokku löödud, teatasid ERR Uudised.

«Ütleme, et tulude pool on peaaegu koos, on mõningaid täpsustusi, mis esmaspäeval ära tehakse, aga üldiselt võib öelda, et ma ei näe ületamatut põhjust,» ütles Padar «Aktuaalsele kaamerale».

Sotsiaaldemokraadid soovitavad autode registreerimismaksu sõltuvalt masina CO2 emiteerimise hulgast. Reformierakond eelistab tõsta automaksu asemel moororikütuse aktsiisi.

Automüüjatele registreerimismaksu kehtestamine mõistagi ei meeldi. Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liidu juhatuse esimehe Jaak Uudla sõnul ei tohi langeva autoturu tingimustes seda teha ega pole ka mõtet, sest see viiks autoturu veel täiendavalt langusele ja kokkuvõttes riik oma loodetud raha ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles