Baltikumi suurim projekteerimisfirma põrus Eestis

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses trammitee remondiga on Majaka tänav suletud ning trammid nr 2 ja 4 ei sõida.
Seoses trammitee remondiga on Majaka tänav suletud ning trammid nr 2 ja 4 ei sõida. Foto: Erik Prozes

2013. aastal suure hurraaga Eestis äri alustanud Leedu juurtega projekteerimisfirma UAB Kelprojektas on viimase kahe aasta jooksul võitnud ridamisi riigihankeid, kuid on oma kohustuste täitmisega hätta jäänud.

Tänase seisuga firma olukorras, kus Maanteeamet on lubaduste murdmise ja tähtaegadest ülejooksmise pärast kas osaliselt või täielikult taganenud viiest UAB Kelprojektase Eesti filiaaliga sõlmitud hankelepingust. Ainult ühe hanke osas polnud Maanteeametil pretensioone ning teine (Tallinn –Tartu maantee Kose – Võõbu lõik) on hetkel töös, kuid samuti graafikust maha jäänud, vahendab Äripäev.

Probleeme on Kelprojektasega olnud ka Tallinna Kommunaalametil, kes sõlmis ettevõttega lepingu Majaka tänava rekonstrueerimiseks – täpsemalt on ehitustööde algus mitmeid kuid veninud, leping Kelprojektasega lõpetatud ning välja kuulutatud uus hange, mille võitja peab Kelprojektase pooleli jäänud projektid lõpuni tegema ning tänava ka järgmisel aastal valmis ehitama.

Kelprojektase endise projektijuhi Marek Rannala sõnul ei olnud firmal lihtsalt piisavalt inimressurssi.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles