Eesti on kinnisvara hindade tõusult maailma tipus

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimasel aastal tõusid kinnisvarahinnad Eestist enam vaid Araabia Ühendemiraatides, Iirimaal ja Kataris.
Viimasel aastal tõusid kinnisvarahinnad Eestist enam vaid Araabia Ühendemiraatides, Iirimaal ja Kataris. Foto: PantherMedia

Knight Franki ülemaailmse hoonete hinna indeksi (The Global House Price Index) järgi on Eesti kinnisvara üks maailma tulusamaid – meie kinnisvara on viimase kvartali järgi hinna tõusuprotsendilt maailmas neljas. 

Eesti kinnisvara hind on aastaga tõusnud kümme protsenti. Eestit edestavad hinnatõusu poolest Araabia Ühendemiraadid (12 protsenti) ja Iirimaa (16 protsenti). Kõige enam on kasvanud Katari kinnisvara hind – 33 protsenti.

Paljud riigid, kus kinnisvara hinnad on alates 2007. aastast langenud (näiteks Hispaania ja Araabia Ühendemiraadid), on viimasel aastal näinud hoopis tõusu. Samas paljudes riikides, kus kinnisvara hinnad on aastate jooksul pidevalt tõusnud (näiteks Brasiilias ja Peruus) on viimase aasta jooksul olnud hinnatõus pigem tagasihoidlik või suisa langenud.

Kõige suurema kukkumise on teinud Ukraina kinnisvara hinnad (-54 protsenti). Suurima langusega järgnevad Ukrainale Küpros (-7 protsenti) ja Venemaa (-6 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles