Hiina turistide tulv tekitas Jaapanis bussibuumi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina turistid Tokios.
Hiina turistid Tokios. Foto: Shizuo Kambayashi / AP

Jaapanit tahab vaadata niivõrd suur hulk hiinlasi, et seal on tekkinud kõva nõudlus busside järele, millega turiste poode ja vaatamisväärsuseid mööda ringi sõidutada.

Nagu teatas Mitsubishi Fuso Truck and Bus, on nad saanud tänavu kuue kuuga rohkem tellimusi suurte turismibusside ehitamiseks, kui ühe tüüpilise aasta peale kokku. Hino Motors aga andis teada, et aprilli, mai ja juuni tellimused ületasid aastataguse näitaja 63 protsendiga, kirjutab Bloomberg Business.

Hino Motorsi pressiesindaja sõnutsi on Jaapanis praegu suurte busside puudus. Põhjus on välismaalaste ja eriti just hiinlaste kasvav huvi külastada Jaapanit. Firma aktsiatele tähendas teade 7,7-protsendilist päevast hüpet.

Jaapanile on toonud turismiõnne peaminister Shinzo Abe poliitika, kel on alates ametisse astumist õnnestunud langetada jeeni kurssi dollari suhtes enam kui 30 protsenti.

Jaapani turismiliidu andmetel on väliskülaliste arv kasvanud aasta esimese poolega 46 protsendi võrra enam kui üheksa miljonini. Seda hiinlaste juhtimisel, kelle saabumiste arv kahekordistus võrreldes mullusega ja ületab juba kahte miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles