Toshiba kärpis ajutise tegevjuhi palka 90 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toshiba
Toshiba Foto: SCANPIX

Jaapani tehnoloogiaettevõte Toshiba teatas, et kärbib raamatupidamisskandaali tõttu vallandatud tegevjuhi Hisao Tanaka ajutise asemiku Masashi Muromachi järgmise kahe kuu palka 90 protsendi võrra, kirjutab Reuters.

Ettevõte teatas, et vähendab ka mitme teise tippjuhi palku ning edasised kärpemeetmed otsustatakse septembris toimuval aktsionäride koosolekul. Lisaks hakatakse firmasse otsima väljastpoolt uusi, ettevõttega mitteseotud juhte ja raamatupidamistaustaga tippspetsialiste.

Ettevõtte senisele tegevjuhile sai saatuslikuks selle aasta alguses lahvatanud raamatupidamisskandaal. Toshiba kahtlane tegevus raamatupidamises tulid päevavalgele aprillis ehk kaks kuud pärast seda, kui Jaapani finantsregulaatorid nõudsid ettevõttelt raamatupidamise kohta ülevaate koostamist. Jaapani suurettevõte palkas erapooletu komisjoni, kes uuris raamatupidamises avastatud ebaregulaarsusi, keskendudes eriliselt tippjuhtide rollile valede või muudetud andmete väljastamisel.

Komisjon avastas, et Tanaka oli teadlik kasuminumbrite suuremaks moonutamisest, mida ettevõtte raamatupidamine oli teinud vähemalt alates 2008. aastast saadik. Esmaspäeval avaldatud raporti järgi on ettevõte aastate jooksul näidanud oma kasuminumbreid kokku 1,22 miljardi dollari võrra tegelikust suuremana.

Tanakaga kaotasid oma töökoha ka praegune nõukogu aseesimees Norio Sasaki ja konsultant Atsutoshi Nishida, kes olid mõlemad raamatupidamispettuste ajal ettevõtte eesotsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles