Kümme märki sellest, et tuleks töökohta vahetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandja ei tohiks töötajat solvata.
Tööandja ei tohiks töötajat solvata. Foto: Panther Media

Koolitaja Bernard Marr kirjutab portaalis LinkedIn Pulse asjadest, mis annavad märku, et oleks aeg hakata mõtlema tööandja väljavahetamise peale.

Iga tööpäev on sinu jaoks sinine esmaspäev

See pole müüt: mõnedele inimestele tõepoolest meeldib iga päev tööle minna. Kui sa tunned igal hommikul üles ärgates hirmu ja vastikust eelseisva tööpäeva vastu, oleks aeg hakata analüüsima, mis sinus selliseid tundeid tekitab. Kas selleks on mingi spetsiifiline ülesanne? Kas sul on igav? Kui tundub, et sa ei suuda seda probleemi oma praegusel töökohal lahendada, tuleks hakata uut otsima.

Ettevõte on kiirelt põhja minemas

Kui sul on tunne, et ettevõte hakkab pankrotti minema või sind ähvardab koondamine, on mõistlik hakata mõtlema oma tulevikuplaanide peale. Alati on parem lahkuda ettevõttest planeeritult, selle asemel, et avastada end ühel hetkel töötuna.

Suitsunurga põhilised jututeemad keerlevad ettevõtte allakäigu ümber

Kui suur osa töötajatest räägivad ettevõttest omavahelistes vestlustes halvasti, on see märk, et tuleks edasi liikuda. Kui kõik on rahulolematud, tõendab see, et asi ei ole ainult sinu isikus, vaid ettevõttes.

Sul on igav

Kui sinu töö ei paku sulle enam rahuldust ega pinget, tuleks hakata uusi väljakutseid otsima. Sa oled alati õnnelikum sellist tööd tehes, kus saad enda potentsiaali ära kasutada ja edasi areneda.

Sa oled karjääritupikus

Kui sa tahaks kiiresti mööda karjääriredelit üles ronida, kuid sinu praeguses ettevõttes on tee püsti ees, võib olla aeg mujale liikuda. Pigem tuleks eelistada tööandjat, kes suudab sinu oskusi ja andeid väärtustada ning pakub sulle selgeid karjäärivõimalusi.

Sa oled pidevalt stressis

Pidev stressiseisund ei ole kasulik mitmel põhjusel. Peale selle laastava mõju vaimsele tervisele põhjustab see ka terviseprobleeme. Kui sa tahad enese eest hoolt kanda, tuleks otsida uus töökoht.

Sa ei austa oma ülemusi

Kui sa ei suuda oma ülemusi või juhte mingil põhjusel austada, pole tegu probleemiga, mis laheneks iseenesest. Vastastikune lugupidamine on hea töösuhte alus ning seda on väga raske teeselda. Kui sinu ülemused pole sinu austust ja lugupidamist teatud põhjustel väärt, tuleks edasi liikuda.

Sinu eraelu kannatab

Sinu suhted väljaspool tööd, eriti oma elukaaslase ja lastega ei tohiks kunagi olla vähem tähtsad kui su töö. Ükskõik kui suur su palganumber ka ei oleks, perekond ja lähisuhted on alati sellest olulisemad.

Sa ei suuda samastuda ettevõtte kultuuriga

Kui sa tunned, et ettevõtte väärtused ja kultuur erinevad sinu arusaamadest, ei pruugi sa olla õiges kohas. Inimestele meeldib tööd teha endasarnaste inimestega. Kui sa ei suuda sobitada ennast ettevõttesse või ei usu selle visiooni ja missiooni, tuleks endale teha teene ja otsida tööandja, kellega sul on rohkem ühist.

Sind ahistatakse

Kui sind ahistatakse või kiusatakse tööl või oled teadlik illegaalsetest tegevustest enda ümber, tuleks kindlasti vajalikke instantse teavitada ja otsida endale uus tööandja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles