Kakumäel algas 20 miljonit maksva sadama ehitus

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakumäe sadama visand.
Kakumäe sadama visand. Foto: www.kjs.ee

Täna algab Kakumäel ülejärgmisel aastal valmiva uue jahisadama ja merekompleksi esimese etapi ehitus, mille orienteeruv maksumus on 20 miljonit eurot.

Sadama arendaja Haven Kakumäe OÜ teatel rajatakse esimeses etapis uus juurdepääsutee (Nooda tee) ning rahvusvahelistele nõuetele vastav sadam. Järgmises etapis ehitatakse elling ja sadamahoone.

«Täna algavate ehitustööde esimeses etapis valmivad 2017. aasta maiks nii sadama-ala kui ka vajalik juurdepääsutee – Nooda tee,» rääkis Haven Kakumäe juhatuse esimees Neeme Kaarma.

«2017. aasta sügisel valmivad aga juba ka sadama administratiivhoone ja kaasaegne aluste hotell – soe talvehoid ehk elling. Täna julgen kinnitada, et rajame siia Kakumäele 2017. aastaks Läänemere piirkonna unikaalseima, kõrgetele nõuetele vastava sadama ning selle juurde kuuluva infrastruktuuri.»

Kaarma sõnul võib ehitustöödesse investeeritud 20 miljonit eurot tunduda suur summa. «Kuid iga sadamasse investeeritav sent on meil hoolikalt läbi kalkuleeritud – sadama vesiehituse ja infrastruktuuri väljaarendamiseks vajalike ettevalmistustega, olgu need siis tehnilised projektid, disain või funktsionaalsed lahendused, on me tipptasemel meeskond koos vastava ala spetsialistidega pikki kuid tööd teinud,» ütles ta Kaarma.

Sadama ja sadama-ala ehitustööd teostab AS BMGS Eesti filiaal.

Kokku kavatseb Haven Kakumäe Kakumäe poolsaarel asuva sadama ja selle ümbruse väljaarendamisse investeerida ligikaudu 70 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles