Nordea pakub kraadiõppuritele kuni 100 000 krooni laenu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea.
Nordea. Foto: Peeter Langovits

Alates 1. oktoobrist pakub Nordea pank kraadiõppuritele (magistriõpe, doktoriõpe) kuni 100 000 krooni ulatuses hariduslaenu.


Eestis ainulaadne pangatoode on mõeldud tudengitele lisavõimalusena õpingute finantseerimiseks.


Nordea Panga eralaenude müügijuhi Marit Mardi sõnul on hariduslaen suunatud ennekõike magistrantidele ja doktorantidele, kuid võimalus on seda taotleda ka BA kraadi omandamiseks.

«Uudse laenutoote eesmärk on pakkuda noortele paremaid võimalusi investeerida oma hariduskäiku nii Eestis kui välismaal õppides. Paraku peavad tänapäeval noored üha enam leidma ise viisi oma õppetöö rahastamiseks, mistõttu nägime vajadust taolise laenutoote väljatöötamiseks,» lisas Mardi.

Hariduslaenu maksimaalne summa on 100 000 krooni õppeaastas ja see väljastatakse õppemaksu arvete alusel. Laenu tagasimaksed algavad 12 kuud pärast õppeasutuse lõpetamist või kaks kuud pärast õpingute katkestamist.

«Laenuintressi oleme püüdnud hoida võimalikult soodsana võrreldes teiste laenutoodetega. Hariduslaenu intress on 9,5 protsenti väljastatud summast,» lisas Mardi. Tagatiseks on vajalik ühe või kahe käendaja olemasolu sõltuvalt sellest, kas õppur ise töötab ning kas sissetulek õpingute ajal säilib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles