Leedu fond ostis pool Tallinna Metro Plazast

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metro Plaza Tallinnas Viru väljakul.
Metro Plaza Tallinnas Viru väljakul. Foto: Peeter Langovits

Leedus registreeritud kinnisvarainvesteeringutele keskenduva fondihalduri Lords LB poolt juhitav Baltic Fund 1 ostis 50 protsenti Tallinna kesklinnas Metro Plaza’t omava Focus Kinnisvara OÜ osakutest.


Müüjateks olid Metro Baltic Horizons plc (30,7 protsenti osakutest) ja Riito Ehituse OÜ (19,3 protsenti ehk kõik talle kuuluvad osakud). Tehingu järel jääb Metro Baltic Horizons’ile 50 protenti Focus Kinnisvara osakutest.

Metro Baltic Horizons’i poolt müüdud 30,7 protsendi osakute hinnaks oli ettevõtte börsiteate kohaselt 2,1 miljonit eurot (33 miljonit krooni). Arvestades ettevõtte kohustusi ületab ostusumma 7 protsendiga Metro Plaza viimase sõltumatu hindamise tulemuse 30. juunist 2010.

Lords LB Baltic Fund 1 on ligi 390 miljoni krooni suurune kinnisvarafond, mida haldab UAB Lords LB Asset Management.

Metro Baltic Horizons on Peterburis, Riias ja Tallinnas kinnisvara arendusprojektidesse investeeriv ettevõte, mis noteeriti Londoni börsi AIM nimekirjas 2006. detsembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles