Vähemalt 11 000 Kreeka firmat on kolinud Bulgaariasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka ärimees Panagiotis Douvos kolis oma kaupluse majanduskriisi eest pakku Bulgaaria pealinna Sofiasse.
Kreeka ärimees Panagiotis Douvos kolis oma kaupluse majanduskriisi eest pakku Bulgaaria pealinna Sofiasse. Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP

Majanduskriisis Kreekast on vähemalt 11 000 firmat kolinud naabruses asuvasse Euroopa Liidu vaeseimasse riiki Bulgaariasse, vahendab AFP.

Bulgaarias on stabiilsem, kindlad maksud ja seadused ning positiivne ärikeskkond, ütles Kreeka hügieenitoodete firma Septona juht Ioannis Politis. Sellel firmal on Bulgaarias tootmiskäitis Ruse linnas.

Bulgaarias tegutseb 2000. aastate algusest 120 suuremat jaekaubandus-, metallurgia-, kütuse-, ehitus- ja kinnisvarafirmat. Pärast 2009. aastat on sinna hakanud kolima ka väiksemad ja keskmised firmad.

Bulgaariasse 2011. aastal kolinud ettevõtja Panagiotis Douvos kurtis, et Kreekas on peaaegu võimatu äri teha, sest maksud ja pangaintressid on liiga kõrged.

Kriisi tõttu on ka kapital liikunud Kreekast Bulgaariasse. Kuue aastaga on Kreeka firmad investeerinud Bulgaariasse 4,5-5 miljardit eurot, ütles Bulgaaria turumajandusinstituudi esindaja Krasen Stanchev. Lisaks on sel perioodil Bulgaaria pankades avanud konto kuni 60 000 kreeklast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles