Google Street View jõudis lõpuks Mongooliasse - hobustel

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Street View meeskond hoburakendil
Street View meeskond hoburakendil Foto: Sky News

Aastast 2007 enam kui 4000 maailma linna tänavafotode ülesvõtmise ja avaldamise järel käivitas Google täna oma Street View teenuse lõpuks ka maailma ühe hõredamalt asustatud riigi Mongoolia kohta.

USA tehnoloogiahiid oli sunnitud seejuures kasutama ka hobuseid ja kelke, et toimetada kaameraid sellistesse kõrvalistesse kohtadesse nagu Khovsgoli järv, mis on ühtlasi Aasia suuruselt teine mageveekogu.

Ligi 18-kilose raskusega kaamera toimetamiseks Gobi kõrbe tuli fotograafil seda kanda lihtsalt seljakotis. Kokku õnnestus Google’l Mongoolias salvestada 5500 kilomeetri ulatuses teid, teatab Sky News.

«Loodame Street View viimisega Mongooliasse tõsta inimeste teadlikkust selle alles kujunemisjärgus oleva sihtkoha suhtes ning toetada riigi majanduskasvu jätkumist,» ütles Google’i esindaja Susan Pointer AFP teatel tänasel avamisüritusel.

Street View loomiseks kasutatav kaamera on veidi suurem kui korvpall ja see sisaldab 15 sõltumatult fikseeritud fookusega läätse, mis samaaegselt jäädvustavad ümbrust 360 kraadi ulatuses iga kolme meetri tagant.

Tšingis-khaani valitsemise ajal 13. Sajandil ajal oma ajaloo tipphetki läbi elanud Mongoolia on territooriumilt kaks korda suurem kui näiteks Prantsusmaa, kuid riigis elab vaid kolm miljonit inimest. Suur osa elanikest harrastab siiani rändrahva eluviise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles