Soomlaste enamik on uue tuumajaama vastu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fennovoima plaanitava tuumajaama projekt.
Fennovoima plaanitava tuumajaama projekt. Foto: fennovoima.fi

51 protsenti soomlasi on Vene Rosatomi osalusega Fennovoima rajatava uue tuumajaama vastu, näitab Maailma looduse fondi WWF Soome organisatsiooni tehtud küsitlus.

29 protsenti küsitletutest pooldas uue tuumajaama ehitamist Pyhajoki külla, 20 protsendil puudus seisukoht, vahendas portaal kaleva.fi.

Nädala alguses tehtud küsitluses küsiti 1056 inimeselt küsimus «Kas valitsus peaks teie meelest andma praegu käimasolevale Fennovoima tuumajaama projektile ehitusloa?». Küsitluse vea marginaal on 2,5 protsenti.

Vene Rosatomi osalusega Fennovoimal on aega augusti alguseni, et täita Soome valitsuse esitatud nõue, mille kohaselt peab ettevõtte omandus olema vähemalt 60 protsendi ulatuses pärit EList või EFTA maadest.

Hiljuti pidi ettevõtte omanike hulka pääsema Horvaatia firma Migrit Solarna Energija, kuid majandusministeeriumi teatel pole Migriti finantseerimine üheselt arusaadavalt pärit Euroopast – selle omanikud on Vene ärimehed – ning seetõttu Migriti osalus Soomele ei sobinud.

Samuti selgus hiljuti Wikileaksi avaldatud dokumentidest, et Fennovoima juhatusse kuuluv Djurica tankosicil on sidemeid nn «Bulgaaria energiamaffiaga».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles