Apple müüs teises kvartalis oodatust vähem nutitelefone

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iphone. Foto on illustratiivne.
Iphone. Foto on illustratiivne. Foto: Vikipeedia

Tehnoloogiaettevõte Apple teatas, et müüs kalendriaasta teises kvartalis 47,5 miljonit iPhone´i ehk poolteist miljonit nutitelefoni analüütikute pakutud prognoosist vähem, kirjutab Reuters.

Koos kalendriaasta teise kvartali majandustulemustega avaldas ettevõte ka oma kolmanda kvartali käibeprognoosi, mis jäi samuti analüütikute hinnangutele alla. Apple´i hinnangul jääb käesoleva kvartali käive vahemikku 49-51 miljardit dollarit, samas kui Thomson Reutersi analüütikud pakkusid keskmiselt 51,13 miljardi suurust käivet.

Ettevaatliku prognoosi avalikustamisel langes ettevõtte aktsia hind börsil järelkauplemisel 7 protsenti, pühkides pea 60 miljardit dollarit ettevõtte väärtusest.

Apple´i tuumikäri ehk iPhone´ide müük kasvas aastaga 35 protsenti, seda peamiselt Hiina regiooni toel, mille kogukäive kasvas mullusega võrreldes kahekordseks ehk 13,23 miljardi dollarini. Samas on paljud investorid ja analüütikud mures nutitelefonide müügi kasvu aeglustumise pärast, kuna iPhone´id moodustavad ettevõtte käibest pea kaks kolmandikku.

Ettevõtte käive kasvas kalendriaasta teises kvartalis 32,5 protsenti 49,61 miljardi dollarini, puhaskasum oli 10,68 miljardit dollarit. Mõlema näitajaga ületati analüütikute prognoose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles