Majandusaruanne: Air Baltic vaagub hinge

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Toomas Huik / Postimees

ETV uudistesaatel «Aktuaalne kaamera» õnnestus hankida lennufirma Air Baltic kiivalt varjatud majandusaasta aruanne, millest selgub, et firma on juba pikemat aega hinge vaakumas.

Lennufirma 2009. aasta majandusaruandest, mida ei ole isegi Läti võimudel, tuleb välja, et firmal oli selle aasta alguse seisuga umbes miljardi krooni eest laene, mis tuleb aasta jooksul tagasi maksta, vahendab ERR Uudised.

Aruande kohaselt peaks Läti seaduste järgi Air Balticu kallal juba ammu pankrotimenetlus käima, kuna osalt riigile kuuluv lennufirma alustas nii 2009. kui 2010. aastat nii, et omakapital oli tugevalt miinuses.

«Kui lühiajalised kohustused on kaks korda suuremad kui likviidsed varad, on pilt suhteliselt kehv,» kommenteeris Estonian Airi endine president Erki Urva.

Lennunduseksperdid, kellega «Aktuaalne kaamera» konsulteeris, peavad algavat talve Air Balticule kriitiliseks, kuna omal jõul firma talve ilmselt üle ei ela ning on üsna tõenäoline, et Läti riik peab ettevõttesse väga tõsise rahasüsti tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles