Maaeluminister kutsub seakasvatajad erakorralisele nõupidamisele

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Mihkel Maripuu

Maaeluminister Urmas Kruuse katkestas puhkuse ja kutsub seoses sigade Aafrika katku esimeste leidudega Eesti seakasvatustes ülehomseks kokku seakasvatajate erakorralise nõupidamise.

«Seakatk on Eesti seakasvatussektorit ähvardanud alates eelmise aasta septembrist, kui haigus diagnoositi esmakordselt Hummuli vallast leitud metsseal. Seni oleme suutnud ettevõtjate ja riigi jõupingutuste tulemusel ära hoida selle leviku kodusigadele, kuid naaberriikide kogemusi vaadates on taudi jõudmine farmidesse olnud ikkagi aja küsimus,» ütles Kruuse.

Ministri sõnul tuleb nüüd suunata kõiki ettevõtjate ja riigi jõupingutused sellele, et takistada taudi levikut teistesse sigalatesse. «Kehtivaid bioohutusmeetmeid tuleb jälgida täie rangusega, sest see on ainus viis, kuidas hoida ära suurt majanduslikku kahju seakasvatussektorile.»

Maaeluminister kutsub neljapäevaks kokku seakasvatajate erakorralise nõupidamise, kus tehakse olukorrast ülevaade ja arutatakse edasist tegevuskava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles