Vene miljardär kulutab 100 miljonit dollarit maavälise elu otsimisele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Milner
Juri Milner Foto: SCANPIX

Vene miljardär Juri Milner, kes on tuntud Facebooki ja Twitteri varajase investorina, lubab oma varandusest 100 miljonit dollarit kulutada maaväliste tsivilisatsioonide otsimisele, kirjutab Bloomberg.

Selle avalduse tegi Milner eile Londonis pressikonverentsil koos maailmakuulsa teoreetilise füüsiku ja kosmoloogi Stephen Hawkinguga esinedes.

Raha panustatakse California Berkeley ülikooli teadlaste juhitava kümneaastasesse projekti nimega Breakthrough Listen, mis võimaldab teadlastel kasutada maailma kahte kõige võimsamat teleskoopi - Green Bank teleskoopi Lääne-Virginia osariigis USAs ning Parkes teleskoopi New South Wales regioonis Austraalias.

«Me pühendume sellele, et rakendada Silicon Valley lähenemist intelligentse elu otsimisele kosmosest,» ütles Milner pressiavalduses.

Projekti käigus uuritakse läbi miljon Maale lähimat tähte ehk tegu on senistest kümme korda ulatuslikuma projektiga. Lisaks kuulutas Milner välja konkursi nimega Breakthrough Message, millega lubatakse inimkonda ja planeet Maad esindavate kosmosesse saadetavate digitaalsete sõnumite loojatele miljoni dollari suurust auhinnaraha.

53-aastane Milner teenis oma miljardid õigel ajal internetiettevõtetesse panustades, olles lisaks Facebookile ja Twitterile ka Hiina e-äri hiiglase Alibaba investor. Huvi astronoomia vastu pärineb tal enda sõnul aga juba lapsepõlvest. Bloombergi andmetel on Milneri varanduse väärtuseks 3,2 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles