Vaata, kui palju maksavad saared Kreekas

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Privateislandsonline.com

Üks Kreeka ametnik ennustas, et riik peab võlgadega hakkama saamiseks panema müüki saari ja mälestisi. Saari ka ostetakse – investor Warren Buffet ostis endale asustamata saare Kreekas 15 miljoni eest.

Saari on Kreekal omajagu – erinevatel hinnangutel 1200 kuni 6000. Nende hinnavahedki on ülisuured, näitab rikkuritele saari müüv lehekülg Private Islands Online.

Kolm odavaimat saart on need: 

Lihnari

Hind: Kolm miljonit eurot

Klassikalise ütluse järgi on tegu poolsaare moodi saarega, millel kasvab 650 oliivipuud ning saadaval on värske vesi. Asustamata 95 aakrilisel poolsaarel on sõsar, mis täis ehitatud luksusvillasid.

Foto: Privateislandsonline.com

Gaia

Hind: 4,3 miljonit eurot

Kõige esiema järgi nimetatud saar on kirjelduse järgi kristallselges vees asuv tükike paradiisi. Sinna saaks ehitada kuus villat. Ümbruses on teisigi saari.

Foto: Privateislandsonline.com

Kythnos

Hind: 4,61 miljonit eurot

Saareks nimetada on seda 19,2 hektarilist maalappi palju, ent liivarand on olemas. Eelmistel omanikel oli plaan rajada küla pisikeste armsate majakestega. Sarnaseks eesmärgiks sobiks see ka nüüd. Saarel on kuumaveeallikad. 

Foto: Privateislandsonline.com

Kõige kallimad on need: 

Põhja-Egeuse

Hind: sõltub maatükist

Saar asub väga lähedal Kreeka pealinnale Ateenale. Üks ruutmeeter saart maksab sada eurot, osta saab seda 13 hektarist 50ni. Viimane maksab 50 miljonit eurot.

Foto: Privateislandsonline.com

Dulichium

Hind: 40 miljonit eurot

Kuulutuse järgi on tegu kõige suurema erasaarega Kreekas. 540 hektarit maapinda asub Joonia meres. Seal on ka 4000 oliivipuud, maapind koosneb peamiselt kividest ja punasest pinnasest. Pakutakse seda kui võimalust rajada luksuslik puhkeküla.

​​​​

Foto: Privateislandsonline.com

Omfori

Hind: 50 miljonit eurot

Liivarannaga saarel on üks väike maja, end täis võib ehitada 20 protsenti sellest 450 hektarilisest saarest.  

Foto: Privateislandsonline.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles