Üha rohkem venelasi ei pääse võõrsile

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nõukogude ajal tähendas puhkus enamasti sõitu mõnesse liidu kuurorti. Koos lipu vahetumisega hakkasid venelased käima eksootilistes kohtades nagu Tai või Türgi. 

Ent 2010. aastast hakkas suurenema nende inimeste hulk, kes ei pääse üle piiri ning Ukraina konflikti tõttu on see veelgi suurenemas. Peagi võib neli miljonit inimest veeta puhkust vaid kodumaal, vahendab Economist. Nii näiteks on passid ära andnud teatud tasemest ülespoole jäävad siseministeeriumi töötajad. 

Uudistest on läbi käinud seegi, et ülemuste soovitusel jätavad reise ära ka raudtetöötajad. Politseinikel soovitatakse välismaale mitte minna, ent käivad jutud ka lepingute muutusest. Selle järel ei saaks isegi liikluspolitseinikud enam teisele poole piiri, ütles Moskva politseinike liidu juht Mihhail Paškov.

See mõjutab ka reisituusikute müüki, ent NTK Intourist'i juht Sergei Toltšini sõnul on suurenenud reisimine Venemaa kuurortidesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles