Tuuline poolaasta tõi Eesti Energiale rekordilise taastuvenergia toodangu

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuleenergiapargid kipuvad maalt merele, kus nad on tootlikumad ja torkavad vähem silma.
Tuuleenergiapargid kipuvad maalt merele, kus nad on tootlikumad ja torkavad vähem silma. Foto: Urmas Luik

Eesti Energia tootis käesoleva aasta esimese kuue kuuga 124 466 megavatt-tundi tuuleenergiat, millest piisaks üle 40 000 keskmise tarbimisega majapidamise aastaseks elektritarbimiseks.

Eesti Energia taastuvenergia ja väikekoostootmise juht Innar Kaasik ütles, et esimene poolaasta on andnud tuuleparkide omanikele põhjust rahuloluks.

«Kui 2014. aasta oli tavapärasest tuulevaesem, siis 2015. aasta on selle igati kompenseerinud. Eesti Energia tuulepargid on esimese kuue kuuga tootnud 124 466 megavatt-tundi elektrienergiat, mida on 2014. aasta esimese poolaastaga võrreldes veerandi võrra rohkem. Näitena võib tuua, et sellise koguse elektrienergiat kulutavad aastaga 41 488 keskmise tarbimisega majapidamist,» teatas Kaasik.

Innar Kaasiku sõnul on käesoleval aastal palju räägitud, et tuul on erakordselt tugev olnud.

«Samas on hea tõdeda, et Eesti on jõudnud etappi, kus suudab tuuleressurssi efektiivselt ära kasutada ning toota üle riigi hajutatult ning keskkonnasõbralikult sellest elektrienergiat,» lisas ta.

Käesolevat aastat iseloomustab ning annab võimaluse tuulest maksimumi võtta tegur, et tuul on olnud stabiilselt tugev. «Kui tuul väljenduks tormides, siis nendes tingimustes ei oleks võimalik ka tuuleparkides suurt toodangut tagada. Hea toodangu saame just sellise stabiilselt tugeva tuulega, kus on võimalik masinaid vastavalt häälestada, et nad maksimumi annaksid,» selgitas Kaasik.

Eesti Energia on suuruselt teine tuuleenergia tootja Eestis. Kokku omatakse nelja tuuleparki Narvas, Aulepas, Virtsus ja Paldiskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles