Valitsus esitab eelnõu Kreeka aitamise üle kõneluste alustamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus esitab ELAKile eelnõu Kreeka stabiilsustoetuse tingimuste üle läbirääkimiste alustamiseks.
Valitsus esitab ELAKile eelnõu Kreeka stabiilsustoetuse tingimuste üle läbirääkimiste alustamiseks. Foto: AFP/SCANPIX

Valitsus sai neljapäevasel kabinetinõupidamisel ülevaate Kreeka olukorrast ning otsustas esitada riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjonile (ELAK) seisukoha võtmiseks eelnõu, millega volitatakse institutsioone pidama läbirääkimisi Kreekale stabiilsustoetuse andmiseks.

Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) juhatajate nõukogu arutab läbirääkimiste alustamisega seonduvat oma reedesel istungil, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile. Läbirääkimiste eesmärk on määrata vastastikuse mõistmise memorandumis kindlaks need finantsabiga seotud tingimused, mida Kreeka stabiilsustoetuse saamiseks täitma peab.

Juhul, kui ELAK otsustab volitada Eesti esindajaid ESM-i juhatajate nõukogus toetama läbirääkimiste alustamist, ei tähenda see veel Eesti riigile varaliste kohustuste võtmist. Samuti ei saa ELAK volitada Eesti esindajat määratlema Eestile võetava rahalise kohustuse tingimusi. Läbirääkimiste tulemusel valmiva vastastikuse mõistmise memorandumi heaks kiitmiseks vajavad Eesti esindajad riigikogu täiskogu toetust. 

Ühtlasi otsustas valitsus toetada Kreekale Euroopa Liidu eelarve tagatisel toimiva Euroopa finantsstabiilsuse mehhanismi lühiajalise laenu andmist eeltingimuste täitmisel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles