Uute sõiduautode müük kasvas Euroopas jõuliselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduauto Volkswagen hävis tules. Foto on illustratiivne.
Sõiduauto Volkswagen hävis tules. Foto on illustratiivne. Foto: Ain Protsin/Postimees

Euroopa uute sõiduautode turg kasvas tagasihoidlikuks jäänud maikuu müügi järel juunis jõuliselt, ületades möödunud aasta sama perioodi müügi 14,6 protsendi võrra.

Juunis müüdi Euroopa Liidu liikmesriikides veidi üle 1 364 miljoni uue sõiduauto, mida oli 170 000 võrra enam kui mullu samal ajal.

Edukas juuni kergitas ka esimese poolaasta müüki mullusega võrreldes  8,2 protsendi võrra. Tänavu on poole aastaga Euroopa Liidus müüdud ligi 7,17 miljonit uut sõiduautot.

Kasvutempot tõstsid eeskätt suured turud ning isegi Prantsusmaal ja Saksamaal, kus kasv oli seni piirdunud 3-4 protsendiga, kasvas uute sõiduautode turg juunis vastavalt 15 ja 12,9 protsendi võrra. Jätkuvalt kõrged on müüginumbrid ka Hispaanias ja Suurbritannias, vastavalt 23,5 ja 12,9 protsenti. Isegi Kreekas müüdi uusi sõiduautosid 13 protsendi võrra rohkem kui möödunud aasta juunis. Ainsad riigid, kus müük langes, olid Iirimaa ja Soome.

Esimese poolaastaga on Euroopa Liidus kasvanud müük praktiliselt kõigil suurematel autotootjatel. Vaid Opel Grupil on see  0,7 protsendi võrra langenud. Enim müüb uusi sõiduautosid jätkuvalt Volkswageni Grupp, kellele järgnevad PSA Grupp, Renault Grupp, Ford, Opel Grupp, Fiat-Chrysler Grupp, BMW Grupp, Daimler ja Toyota.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles