Infortar: tahame luua tugeva regionaalse lennufirma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Hanschmidt pressikonverentsil.
Ain Hanschmidt pressikonverentsil. Foto: Martin Ilustrumm

AS-i Infortar sõnul tähendas Leedu ametivõimudele saadetud ja Air Lituanicat puudutanud kiri, et uuritakse erinevaid turge ja võimalusi, eesmärgiga luua tugev regionaalne lennufirma; praegune eesmärk on ära oodata Euroopa Komisjoni otsus Estonian Airi riigiabi küsimuses, seejärel jätkatakse järgmiste etappidega.

"Plaan, millega eelmisel aastal välja tulime, on see, et oleme huvitatud Estonian Airi teatud tingimustel investeerimast. Põhitingimused olid, et meie mineviku kahjumeid kinni ei maksa, võtaksime puhta firma ja läheksime sellega edasi. Ja nüüd, kui selle pakkumise tegime, ei jäänud me seisma. Pidime mõtlema juba järgmise etapi peale - kuidas uusi turge juurde saada või kuidas luua tugev regionaalne firma," ütles Infortar AS-i juhatuse liige Ain Hanschmidt BNS-ile.

Hanschmidt lisas, et regionaalne kompanii peaks haarama Baltikumi ja Skandinaaviat ning seepärast on tehtud ka nii-öelda eelkonsultatioone ning peetud läbirääkimisi erinevate firmadega.

"Meie eesmärk oli luua tugev regionaalne firma ja esimene etapp on ikkagi see, et tahame Euroopa Komisjoni otsust. Kui tuleb positiivne otsus Estonian Airi kohta ning saame sinna investeerida, läheme järgmiste etappidega edasi. Aga pidime eelnevalt turgu kompama," märkis ta.

Hanschmidti sõnul on veel vara rääkida sellest, kuidas protsessid jätkuvad, kui Euroopa Komisjonist tuleb negatiivne otsus, ent põhibaasi soovitakse näha Tallinnas. 

"Kui saame esimese käigu tehtud, saame edasi minna. See pole nii, et ootad otsuse ära ja siis vaatad turge. Me peame paralleelselt töötama ja vaatama, millised võimalused igal pool on," sõnas Hanschmidt.

"Hea oleks, kui meile tuleks Brüsselist positiivne otsus," rääkis Hanschmidt ja lisas, et kui otsus on negatiivne, siis ei saa tingimata rääkida, et järgmine samm on Leedu lennufirma. "Need ei ole nii üheselt määratavad, uurime turge ja erinevaid võimalusi," rääkis ta.

Eesti Infortar on saatnud mais Leedu ametivõimudele kirja, milles seisab, et ettevõte soovis omandada lennufirma Air Lituanica varasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles