Lang jagab Kallase arvamust Reformierakonna ettevõtjavaenulikkuse kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Reformierakonna juhatuse liige Rein Lang nõustub erakonna auesimehe Siim Kallase öelduga, mille kohaselt on Reformierakonna poliitika muutunud ettevõtjavaenulikuks.

«Jah, ma nõustun Kallasega,» ütles Lang täna BNSile. «Sellist suhtumist on ju täheldada viimase pooleteise aasta otsustes. Kõik need otsused on kantud soovist olla populaarne, ajada mingit populistlikku poliitikat, mis saab baseeruda ainult ümberjagamisel.»

Langi sõnul pole ükski viimase pooleteise aasta otsus kantud soovist tugevdada Eesti konkurentsivõimet või ettevõtluskeskkonda. «Samas kõik riigid ju tegelikult pingutavad selle nimel, et nad oleksid konkurentsivõimelisemad. Musternäidis sellest on Soome, kus pikka aega kokku pandud valitsusprogrammi peasuund on konkurentsivõime suurendamine,» rääkis Lang.

Rääkides Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioonileppest ütles Lang, et tema ei leia selles konkurentsivõime suurendamisest ridagi. «Küll aga hästi palju sotsiaalset poolt. Ja isegi kui on midagi konkurentsivõime kohta öeldud, siis käitumine on vastupidine. See kuulsusrikas maksupakett, mida parlamendis jõuga läbi suruti, see igal juhul kahandab Eesti konkurentsivõimet, mitte ei tõsta,» lausus Lang. «Ma olen Kallasega täiesti nõus, et erakonna fookus läheb ettevõtluse toetamiselt praegu täiesti vasakpopulismi.»

Siim Kallas märkis teisipäeval usutluses Eesti Päevalehele, et tema kodupartei mõne liidri suhtumist ettevõtjatesse võib pidada vaenulikuks. Tema sõnul on ettevõtjaid mõni tuhat ning selleks, et valimisi võita, on vaja 120 000-130 000 valijat, aga valijad ei armasta rikkaid inimesi. Kallase sõnul ütlevad Reformierakonna juhtivad tehnoloogid, et saavad ettevõtjate hääled nagunii, sest neil pole kellegi teise poolt hääletada.

Kallase kriitikale vastanud Reformierakonna esimees ja peaminister Taavi Rõivas ei võtnud kriitikat omaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles