USA riskikapitalistid on rahakraanid valla päästnud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber
Uber Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

USA riskikapitalistid panustasid teises kvartalis peamiselt tehnoloogia- ja tervishoiuettevõtetesse kokku 19,19 miljardit dollarit ehk 24 protsenti rohkem kui aasta tagasi, kirjutab Wall Street Journal Dow Jones VentureSource´ile toetudes.

Investeeringute kogusumma hakkab meenutama juba dot-com mulli aegu - 2000. aasta teises kvartalis oli vastavaks näitajaks 19,72 miljardit dollarit.

Esimesel poolaastal investeerisid USA riskikapitalistid ettevõtetesse kokku 35,92 miljardit dollarit, mullu oli vastavaks summaks 35,71 miljardit dollarit ning 2014. aasta kogusummaks 57,02 miljardit dollarit.

Kokku tehti teises kvartalis 1034 investeerimistehingut, mis on umbkaudu sama palju kui eelmise aasta teises kvartalis.

Ühe tehingu suurus on kasvanud tänu suurettevõtetele nagu Uber ja Airbnb, mis on eelistanud avalikule turule riskikapitali investeeringuid. See on meelitanud mitmed suured investeerimisfondid viima oma fookuse börsilt riskikapitali juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles