Saaremaa Laevakompanii otsib Saksamaale töötajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo.
Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo. Foto: Tairo Lutter

Vjatšeslav Leedole kuuluv Saaremaa Laevakompanii otsib Saksamaale töötajaid, kirjutab Saarte Hääl.

Saaremaa Laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvki sõnul on kompaniil hetkel töölisi juurde vaja. Vastupidiselt meedias väidetule saavad Saksamaal soovi korral tööd ka kõik praegused laevaperede liikmed.

Kui käesoleva aasta 1. jaanuaril töötas kompaniis 100 inimest, siis tänaseks on nende arv tõusnud 60 inimese võrra. “Lühikese ajaga oleme mehitanud kolm uut laeva, St. Ola, Ionas ja Ormsö. See näitab, et keeruliste aegade kiuste läheb laevakompaniil päris hästi,” rääkis Rihvik.

Rihvk kutsub kõiki saksa keelt oskavaid eestlasi üles Saaremaa Laevakompaniiga ühendust võtma, sest Elbe jõel Brunsbütteli ja Cuxhaveni vahel käivitatavale laevaliinile tahetakse tingimata tööle võtta just eestlased. 

Rihvki sõnul pole inglise või vene keele oskusega töötajate leidmine mingiks probleemiks, saksa keelega on olukord paraku keerulisem. 

“Kuna Saksamaalt koju- ja tagasisõidud võtavad aega terve päeva, pakume välja erinevaid variante, kuidas vahetustega töö käib, kas kuu kohal ja kuu vaba, poolteistkuuline vahetus vms,” selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles