Tsipras parlamendile: olen alternatiividele avatud

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras.
Alexis Tsipras. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Käesolevale kokkuleppele võib pakkuda ka alternatiivseid lahendusi, ütles vasakpoolsesse erakonda Syriza kuuluv peaminister Alexis Tsipras.

«Ma olen ära kasutanud kõik oma läbirääkimiste võimalused ja iga võimaliku lahenduse,» selgitas Tsipras täna parlamendi ees enne seda, kui seadusandjad hakkasid hääletama seadusemuudatusi, mis on vajalikud kolmanda abipaketi läbirääkimiste alustamiseks, vahendab Kathimerini.

Tsipras ütles, et ta on valmis realistlikele ja usaldusväärsetele altenatiividele, millele ta ehk pole eelneva viie kuu jooksul tähelepanu pole pööranud, ent kutsus oma erakonda ühtsust säilitama.

«Me üritasime läbi rääkida nii hästi, kui saime. Mitte keegi ei saa kahelda meie soovis ja püüdlustes leida vastastikku rahuldav tulemus,» ütles Kreeka peaminister viis kuud kestnud läbirääkimistele viidates.

Ta ütles, et viimastel päevadel tuli teatud ringkondadest survet Kreeka välja viskamiseks euroalalt «moel, mis ei lubanud ära kasutada neid eeliseid, mida rahvusvaluuta juurde naasmine võiks pakkuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles