Allikas: Toshiba juhtkond astub septembris raamatupidamisskandaali tõttu tagasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toshiba
Toshiba Foto: SCANPIX

Jaapani tehnoloogiaettevõtte Toshiba Corp tegevjuht Hisao Tanaka astub septembris koos mitmete teiste juhtkonnaliikmetega tagasi, et võtta vastutus hiljuti lahvatanud raamatupidamisskandaali eest, kirjutab Reuters ettevõttega seotud anonüümsetele allikatele toetudes.

Jaapani suurettevõte on palganud erapooletu komisjoni, mis peaks uurima lähimineviku raamatupidamises avastatud ebaregulaarsusi, keskendudes eriliselt tippjuhtide rollile valede või muudetud andmete väljastamises.

Allika väitel peavad rohkem kui pooled juhatuse liikmed peale Toshiba iga-aastast aktsionäride koosolekut septembris oma töökohaga hüvasti jätma.

Toshiba kõneisik ütles Reutersile, et kuna uurimine pole veel lõpetatud, ei ole ettevõte veel mingeid konkreetseid otsuseid teinud.

Jaapani ärilehe Nikkei andmetel teatatakse Tanaka tagasiastumisest järgmisel nädalal, samaaegselt komisjoni raporti avaldamisega.

Toshiba kahtlased tegevused raamatupidamises tulid päevavalgele aprillis ehk kaks kuud peale seda, kui Jaapani finantsregulaatorid nõudsid ettevõttelt raamatupidamise kohta ülevaate koostamist. Peamiselt kahtlustatakse osade üksuste puhul kulude teadlikku alahindamist ning käibe tegelikust suuremana näitamist.

Uurimise all olev Toshiba pole suutnud siiani oma eelmise finantsaasta majandustulemusi avalikustada ning jättis ära ka lubatud dividendimaksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles