Tesla ostab Nevada osariigis ruutkilomeetrite kaupa maad kokku

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla koduaku esitlus
Tesla koduaku esitlus Foto: PATRICK T. FALLON/REUTERS

Tesla Motors on viimastel kuudel ostnud lisaks pea 2000 aakrit (umbes 8 ruutkilomeetrit) maad Nevada osariigis Reno lähistel, kuhu rajatakse hiiglaslikku akutehasekompleksi, kirjutab Wall Street Journal.

Eelmisel aastal, mil Tesla otsustas lõplikult akutehase just Nevadasse luua, ostis ettevõte 1000 aakrit (ligikaudu 4 ruutkilomeetrit) maad, ostuleping jättis õiguse soetada maad vajadusel  juurde.

Suurema osa aprillis ja mais ostetud maatükkide peale ei looda tootmisüksuseid, vaid neid kasutatakse päikesepaneelide paigutamiseks, mis peaks lähiaastatel valmivat tehast elektriga varustama.
Tesla uus tehas läheb maksma 5 miljardit dollarit ning on osa ettevõtte plaanist vähendada oma autode akude hinda kolmandiku võrra. Lisaks läheb umbes 25 protsenti tehase tootmisvõimsusest kodumajapidamistes ja ärides kasutatavate akude tarbeks.

Akutehas alustab tootmisega järgmise aasta lõpus ning järgneva viie aasta jooksul plaanitakse seda nõudluse kasvades pidevalt laiendada. 2020. aastal peaks hiigeltehase pindalaks olema kümme miljonit ruutjalga ehk peaaegu üks ruutkilomeeter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles