Itaalia rahandusminister: pea kõik riigid olid Kreeka programmi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania majandusminister Luis de Guindos (vasakul) ja Itaalia rahandusminister Pier Carlo Padoan.
Hispaania majandusminister Luis de Guindos (vasakul) ja Itaalia rahandusminister Pier Carlo Padoan. Foto: AP / Scanpix

Kõik euroala riigid välja arvatud Prantsusmaa, Itaalia ja Küpros olid euroala tippkohtumisel Kreekale uue võlaprogrammi vastu, ütles Itaalia rahandusminister Pier Carlo Padoan Itaalia ärilehele Il Sole 24 Ore.

«Seda, et Saksamaa on väga jäigal seisukohal, seda me teadsime. Mis mind üllatas, oli see, kuidas kõik teised riigid võtsid omaks sama joone. Pea kõik olid uue programmi vastu. Lõpuks jäime ainult meie, prantslased ja väike Küpros, kes otsisid kompromissi. Ja sellest ei ole veel kõik aru saanud. Rõhutan, et tulemuseni jõudmine sõltus ka meie läbirääkimiste edukusest,» ütles Padoan.

Kreeka ja teised euroala riigid sõlmisid esmaspäeva hommikul kokkuleppe, mille järgi võidakse Kreekale avada uus laenuprogramm Euroopa stabiilsusmehhanismist. Võimalik programm on 82-86 miljardit eurot ja vastukaaluks peab Kreeka viima läbi ulatusliku reformipaketi, loobuma rahvusvaheliste institutsioonidega kooskõlastamata seadusandlusest ning eraldama erastamisfondi tarbeks 50 miljardi euro väärtuses riigi varasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles