Tootja kutsub tagasi 65 000 tarkvaraveaga Range Roverit

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni politsei sai juhised peatada isikutuvastamiseks kinni kõik Range Roverite juhid
Londoni politsei sai juhised peatada isikutuvastamiseks kinni kõik Range Roverite juhid Foto: National Pictures / David Mirzoeff/©National Pictures / TopFoto

Land Rover kutsub tagasi enam kui 65 000 Range Roveri sõidukit, kuna neil avastati tarkvaraviga, mis avab juhi teadmata nende sõidukite lukustuse ja muudab need luksusautod seega kergeks saagiks varastele.

Ettevõtte teatel ei saa ka juhid armatuurlaual mingisugust teadet lukustuse avamise kohta. Viga puudutab aastast 2013 toodetud mudeleid Range Rover ja Range Rover Sport, teatab BBC.

Vea tõttu autosse pääsenud varastel on võimalus ühendada sõiduki diagnostikapordiga «black boxiks» kutsutav elektroonikaseade, mis võimaldab programmeerida uue tühja võtme ja selle abil auto käivitada.

Tagasikutsumine järgnes juba eelmisel aastal laekunud infole, et autovargad on võtnud sihikule mõned Range Roveri ja BMW X5 mudelid.  Selle tagajärjel ei soovinud enam  mõned kindlustusandjad Range Roveritele kindlustust laiendada juhul, kui need ei ole pargitud turvaparklatesse või varustatud jälgimissüsteemidega varastatud sõiduki leidmiseks.

«Juba üle aasta on teada, et võtmeta sisenemine ja süütesüsteem on nende sõidukite nõrgad kohad,» ütles autokuritegusid analüüsiva ettevõtte Thatcham Research pressiesindaja. «Suur hulk sõidukimudeleid on sel teel varguste ohvriks langenud, Range Rover on üks neist.»

Ta tõi näitena veel Fordi mudelid Focus ja Fiesta, Audid ja mõned väikesed tarbesõidukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles