Hispaanlased vaidlustasid miljardilise rongihanke

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee vahetab oma vanad rongid välja.
Elektriraudtee vahetab oma vanad rongid välja. Foto: Toomas Huik.

1,2 miljardi kroonise rongihanke kaotanud Hispaania firma Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A nõuab halduskohtus täna õigust ja hanke võiduotsuse tühistamist.

Mäletatavasti võitis Elektriraudtee 18 elektri- ja 20 reisirongi tarnimise hanke Šveitsi firma Stadler Bussnang AG, kuid samuti hankel konkureerinud Hispaania ettevõte pole selle otsusega rahul.

Elektrirongide maksumus on 79,5 miljonit eurot, millest 85 protsenti rahastab Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond. Hanke tulemusel soetab Elektriraudtee kuus neljavagunilist ja kaksteist kolmevagunilist elektrirongi.

Uued diiselrongid võtab Elektriraudtee kapitalirendile, makstes 20 aasta jooksul Stadler Bussnang AG-le suurusjärgus 850 000 eurot kuus. Selle summa eest saab Elektriraudtee kuus kahevagunilist, kuus neljavagunilist ning kaheksa kolmevagunilist diiselrongi. Hanke raames soetatakse ka kõik vajalikud depooseadmed ning viie aasta varuosad kogu rongipargile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles