Fits.me jääb Eestisse ja peab laienemisplaani

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fits.me eestlasest asutaja Heikki Haldre.
Fits.me eestlasest asutaja Heikki Haldre. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nii Fits.me tegevjuht kui ka Smartcapi esindaja kinnitasid, et kuigi idufirma jaapani e-kaubanduskontsernile Rakuten müügi eest saadud rahasummat ei või nad avalikustada, siis oli see investoritele tulus tehing.

«Investorid said kenakese kasumi – nii varajase staadiumi äriinglid kui ka Smartcap,» ütles Fits.me osanik ja tegevjuht James Gambrell.

«See et maailma suuruselt kolmas e-kaubandusettevõte viitsiks sellise asjaga tegeleda, tähendab seda, et sellel on väärtus. See ei ole kindlasti peenraha eest tehtud tehing,» kinnitas Smartcapis Fits.me investeeringuga tegelev Andrus Oks.

Gambrell rääkis, et tehing on suurepärane uudis kogu meeskonnale, aga eriti Eestis asuvale 50 inimesele. «Töötajate arvu on Eestis plaanis suurendada, kuna kavatseme nüüd kasvada veelgi kiiremini kui muidu,» ütles ta.

Alates 2012. aastast on Fits.me peakontor koos müügi- ja turunduspoolega tegutsenud Londonis, Eestis asub arenduskeskus, koos Tartu ülikooliga tegutsev labor ning fotostuudio. Nii jääb see Gambrelli kinnitusel ka edaspidi.

«Fits. me jääb opereerima oma brändi all ja jääb eraldi firmaks. Kindlasti ootame võimalust pakkuda oma teenust Rakuteni ettevõtetes, jätkata praeguste klientide teenindamist ja otsime uusi kliente. Nüüd on meil ka rahalisi vahendeid ja suurust, et seda teha,» rääkis ta.

Lisaks Euroople loodetakse eelmisel aastal omandatud väikse New Yorgis asuva konkurendi abil laieneda Põhja-Ameerikas ning Rakuteni kaudu Aasias.

Kui viimastel aastetel on käinud kõlakad, et Fits.me’l ei lähe väga hästi, siis Gambrelli sõnul ei olnud tegemist siiski ettevõtte päästmisega. «Me ei vajanud päästmist, aga suur eelis Rakuteni gruppi kuulumisel on see, et meil on nüüd rahalised vahendid ja juurdepääs suurepärastele ettevõtetele nii tehnoloogilises kui ka kaupmeeste mõttes,» selgitas ta.

Andrus Oksa sõnul on tegemist kindlasti positiivse sündmusega. «Tiim on välja võidelnud võimaluse Rakuteniga koos maailma vallutada. See ressurss, mis Rakuteni poolt tuleb, on hoopis midagi teistsugust. See on märkimisväärne,» lisas ta.

Rakuten on Oksa sõnul maailma suuruselt kolmas e-kaubandusettevõte, mis teeb nende Eestiga sidumise ka riigile oluliseks sündmuseks. «Sisuliselt me importisime selle ettevõtte siia. See perspektiiv võib edaspidi ka päris huvitav olla,» ütles Oks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles