3700 inimest jättis tuludeklaratsiooni esitamata

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulude deklareerimine.
Tulude deklareerimine. Foto: Liis Treimann

Praeguse seisuga on veel 6900 maksumaksjat, kes kas ei ole veel oma 2009. aasta tuludeklaratsiooni esitanud või on oma tuludeklaratsioonis jätnud mingid tulud deklareerimata.

6900st ei ole 3700 oma tuludeklaratsiooni veel üldse esitanud, kuigi maksumeti hinnangul on neil see kohustus ja võib tekkida ka kohustus tasuda täiendavat tulumaksu.

Näiteks on inimene saanud maksuvaba tulu kahest kohast korraga ja tema aastane maksuvaba tulu ületab kokku kas 27 000 krooni või pensionäri puhul 63 000 krooni. Või on inimene müünud väärtpabereid, müünud kasvava metsa raieõigust või metsa, saanud elatist, saanud tulusid välismaalt vms.

Ülejäänud 3200 inimest on küll oma tuludeklaratsiooni esitanud, kuid andmete analüüsimisel selgus, et kõiki tulusid pole deklareeritud. Välja on jäänud välistulud, metsamaterjali müük, saadud elatis, kinnisvara müük  vm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles