Eurotsooni liidrid sõlmisid Kreeka võlakokkuleppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras. Foto: SCANPIX

Eurotsooni liidrid jõudsid esmaspäeva hommikul 17 tundi kestnud tippkohtumisel kokkuleppele Kreeka abipaketi ja reformikava üle, teatas Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk.

Kreeka suhtes on saadud ühehäälne kokkulepe, viitab The Wall Street Journal Euroopa Ülemkogu president Donald Tusk kinnitusele. 

«Eurotippkohtumine on jõudnud ühehäälselt kokkuleppele. Kõik on valmis ESMi programmiks Kreekale tõsiste reformide ja rahalise toetusega,» säutsus Tusk suhtlusvõrgustikus Twitter Euroopa stabiilsusmehhanismile viidates.

«Kokkulepe,» säutsus Belgia peaminister Charles Michel mõni minut varem suhtlusvõrgustikus Twitter.

«Grexitit» ei tule, sõnas Euroopa Komisjoni npresident Jean Claude Juncker. Ta on kindel, et Kreeka parlament võtab kokkuleppe vastu. 

Kreeka tööminister Panos Skourletis aga on teisel arvamusel, leides, et Kreeka valitsus on ohus. 

Saksamaa kantsler Angela Merkel sõnas, et parlament paneb kokkuleppe hääletusele siis, kui Kreeka parlament selle vastu on võtnud. 

Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsellbloem sõnas, et luuakse 50 miljardiline fond, mis hakkab teenima raha kas Kreeka varade müügist või kasutamisest.

Vajaduse korral on eurogrupp valmis andma Kreekale pikemat armuaega. 

Kreeka pangad saavad rekapitaliseerimiseks 25 miljardit eurot. Lõplik kokkulepe saabub kolmapäeval. 

Kreeka palub ESMilt 86 miljardit eurot, vahendas Bloomberg.

Saksamaa, Prantsusmaa, Kreeka ja Euroopa Liidu liidrid tegid eurotsooni tippkohtumisel «kompromissettepaneku» Ateena abipaketi üle, mis esitatakse ülejäänud euroala riikidele, ütles Euroopa allikas esmaspäeva hommikul AFP-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles