Sester: usalduse taastamiseks seatakse Kreekale konkreetsed tingimused

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnelused Brüsselis.
Kõnelused Brüsselis. Foto: SCANPIX

Euroala rahandusministrid jätkasid täna eile alanud mõttevahetust Kreeka abipalve ja seonduva reformikava üle. Arutelu jätkub euroala tippkohtumisel riigi- ja valitsusjuhtide vahel.

«Eurorühm võttis teadmiseks Euroopa Komisjoni, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi arvamuse, et Kreeka ettepanekud on läbirääkimiste avamiseks piisavad,» ütles rahandusminister Sven Sester.

Sesteri sõnul peab Kreeka rahandusministrite hinnangul enne järgmisi otsuseid usalduse taastamiseks selgeid edusamme ette näitama.

«Ateena peab viivitamatult alustama eeltegevustega, enne kui uued laenuläbirääkimised formaalselt avada saab. Näiteks on vaja tagada statistikaameti sõltumatus, alustada pensioni- ja maksureformiga,» sõnas Sester.

Kreeka jaoks on kiire tegutsemine ainus võimalus taastada kadunud usaldus sealse valitsuse vastu, leidis ta, lisades, et eelmised mahukad abiprogrammid on takerdunud tegematajätmiste taha ja selle aasta esimeses pooles pöörati tagasi ka mitmeid varasemaid edusamme.

«Ükskõik millise tee Kreeka valib, vajab ta otsustavaid reforme. Kõiki euroala partnereid tuleb veenda, et kurss muutustele on pöördumatu,» nentis Sester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles