Eesti investorid panustavad börsimängus USA-le

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börs.
New Yorgi börs. Foto: Caro/ScanPix

LHV investeerimismängus Börsihai panustavad Eesti investorid USA turgudele, samas kui näiteks leedukad eelistavad kohalikke rahapaigutusi, tõdes LHV turundusjuht Andres Kask.

Esimese päeva järel on kauplemis- ja investeerimismängus osalejaid 1284, lõviosa ehk 926 neist Eestist. Lätist on osalejaid 256 ning Leedust 102.

Eile alanud aktsiamäng võimaldab mängijatel nelja nädala jooksul investeerida USA, Leedu, Läti ja Eesti börsidel. Mäng toimub kuni 5. novembrini. Võitjaks saab mängu lõpukuupäeva seisuga kõige suurema turuväärtusega portfelli omanik. Lisaks tavapärasele nimelisele arvestusele läheb auhindamisele ka ettevõtete arvestuses võitjaks tulnud mängija.

Mängu võitja saab valida auhinnaks Estraveli reisi kahele kas jäähoki maailmameistrivõistlustele Bratislavasse, Briti jalgpalliliiga kohtumisele Manchesterisse või F1 vormelietapile Istanbuli. Turuväärtuselt esimese kuni viiekümnenda portfelli omanikule on auhinnaks tasuta LHV seminar ja investeerimisalane raamat.

2001. aastal toimus esimene aktsiamäng «Noor pensionär», kordudes sama nime all aastani 2005. Siis sai sellest investeerimis- ja kauplemismäng «Börsihai». Möödunud aastal osales kolmest Balti riigist mängus ligi kaks tuhat inimest, võit jäi Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles